Veleposlaništvo RS Brasilia /Napovednik /
08.05.2018  

Vabilo na Evropski bazar v Brasilii

V okviru XIV. Tedna Evrope bo v soboto, 12. maja v brazilski prestolnici potekal evropski bazar, ki se ga bo že tretjič zapored udeležila tudi Slovenija. S turističnim gradivom pod blagovno znamko I FEEL sLOVEnia bomo Slovenijo predstavili kot zeleno, aktivno in zdravo turistično destinacijo. Obiskovalce bomo postregli z vanilijevim sladoledom s prelivom iz bučnega olja in semen, ki je z leti postal prava uspešnica. Na voljo pa bodo tudi drugi prelivi kot so med, rdeče vino in pomarančni liker.

Obiskovalci bodo lahko v kvizu preizkušali svoje znanje o Sloveniji in si s pravilnimi odgovori prislužili praktične nagrade, po bazarju pa bomo izžrebali tri, ki bodo prejeli še dodatne nagrade.

Letos bomo na bazarju sodelovali s kar petimi partnerji. Podjetje Lonmar d.o.o., ki na brazilski trg uvaža kakovostna slovenska vina, bo obiskovalcem ponujal degustacijo le - teh, s tiskanim gradivom bomo predstavljali uspešno slovensko podjetje Gorenje, ki ima v São Paulu svoj razstavni salon že šest let.
Pred prihajajočim prvim svetovnim dnevom čebel bomo obiskovalcem predstavili proizvode enega izmed najuspešnejših slovenskih podjetij Medex. Lokalna pekarna Seleta bo pripravila medeno - orehovo potico in medenjake. Lokalni proizvajalec medu pa bo ponujal med, medeni liker in mila iz medu. 


Evropski bazar
Datum: sobota, 12. maj
Kdaj: od 11:00 do 16:00
Kje: Cultura Inglesa
Naslov: SEPS 709/909, conjunto B, Asa Sul, Brasilia - DF

Vstop prost.

Se vidimo v soboto!