Veleposlaništvo RS Brasilia /Potovanja v Slovenijo /

POTOVANJA V SLOVENIJO

Vizumske informacije

Državljani Brazilije, Venezuele in Kolumbije ne potrebujejo schengenskega vizuma za turistični obisk Slovenije v skupnem trajanju do največ 90 dni v vsakem 180 dnevnem obdobju. Obveznost pridobitve schengenskega vizuma velja za državljane Ekvadorja in Bolivije. Informacije, kje lahko državljani omenjenih držav zaprosijo za schengenski vizum (kratkoročni vizum C) najdete med konzularnimi informacijami in na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS.

Foto: Ljubljana, http://www.slovenia.info.si/, Bobo

Prihod in potovanje po Sloveniji

Slovenija je prometno dobro povezana in cestne povezave s sosednjimi državami so odlične. Po Sloveniji je enostavno potovati z osebnim avtomobilom, s kolesom, z avtobusom, z vlakom, z letalom ali po morju. Za več informacij o načinu transporta in za načrtovanje  vaše poti  si oglejte spletno stran Slovenske turistične organizacije, rubriko »Kako potovati«. 

Posebno obvestilo glede obveznosti vinjete

Motorna kolesa, osebna in kombinirana vozila, katerih največja dovoljena masa ne presega 3,5 tone, morajo biti za vožnjo po vseh slovenskih avtocestah in tistih hitrih cestah, ki jih upravlja in vzdržuje upravljavec cestninskih cest, opremljena z vinjeto. Več informacij na spletni strani DARS-a.

Foto: Slovenske gorice, http://www.slovenia.info/, Lenarčič

Koristne informacije za popotnike

V kolikor so vaše počitnice tematsko zasnovane ali vas na potovanju vodijo posebni interesi vas vabimo, da si na spletnih straneh Slovenske turistične organizacije seznanite z zbranimi informacijami o kulturnih, festivalskih, gospodarskih, športnih in drugih prireditvah v Sloveniji, o naravnih znamenitostih in o kulturno-zgodovinskih in drugih znamenitostih Slovenije.

Na spletnih straneh lahko izveste tudi več o slovenski kulinariki in vinorodnih okoliših, poiščete informacije o kongresnem turizmu, o možnostih aktivnih počitnic (smučanje, pohodništvo, kolesarjenje, jahanje, ribolov, vodni športi, balonarstvo idr.), o obisku zdravilišč in welness centrov ali zabavi.

Za vas je na spletni strani pripravljenih tudi šest potovalnih načrtov po posameznih slovenskih regijah ter informacije o posebnih interesih, ki morebiti botrujejo vašemu obisku Slovenije in o katerih bi želeli izvedeti kaj več (motivacijski izleti, študij, poroke, poletne jezikovne šole, Slovenija za geje in lezbijke, iskanje prednikov, opazovanje ptic, lov). 

Foto: Izola, http://www.slovenia.info.si/, J. Skok

Turistične informacijske točke po Sloveniji

V Sloveniji je več kot 80 turistično informativnih centrov, katerih spisek s kontaktnimi podatki in naslov spletnih strani lahko najdete tukaj.

Foto: Maribor, http://www.slovenia.info.si/, Matej Vranič

Foto: Jalovec, http://www.slovenia.info.si/, J. Skok