Veleposlaništvo RS Brasilia /Dvostranski odnosi /Ostale države akreditacije /

Ostale države akreditacije

Bolivija
Republika Slovenija je vzpostavila diplomatske odnose z Večnacionalno državo Bolivijo 16. marca 1992. Slovenija Bolivijo nerezidenčno pokriva iz Brasilie. Dosedanja raven sodelovanja med državama je dobra, čeprav skromna.
 


Ekvador
Republika Slovenija je vzpostavila diplomatske odnose z Republiko Ekvador 18. aprila 1997. Slovenija Ekvador nerezidenčno pokriva iz Brasiliie. Dosedanja raven sodelovanja med državama je dobra, čeprav skromna.
 
 
Kolumbija
Republika Slovenija je vzpostavila diplomatske odnose z Republiko Kolumbijo 19. julija 1994. Slovenija Kolumbijo nerezidenčno pokriva iz Brasiliie. Odnosi med državama so dobri in prijateljski ter se razvijajo. Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je med turnejo po Latinski Ameriki leta 2008 obiskal tudi Kolumbijo.


Venezuela
Republika Slovenija je vzpostavila diplomatske odnose z Bolivarsko Republiko Venezuelo 28. decembra 1992. Slovenija Venezuelo nerezidenčno pokriva iz Brasiliie. Odnosi med državama so dobri, a neintenzivni. Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je med turnejo po Latinski Ameriki leta 2008 obiskal tudi Venezuelo.